Svätá omša

Sviatok pod Bacikovou skalou

Tohtoročný sviatok svätého Cyrila a Metoda bol nádherný. Viacero faktorov sa spojilo, aby tento deň bol výnimočný. Prvým pozitívom bolo, že sviatok pripadol na piatok, čo znamenalo predĺžený víkend. Okrem toho sme privítali návštevu z družobnej obce Kamenná Poruba z okresu Vranov nad Topľou. Počasie nám tiež prialo.

Ako každý rok, aj teraz sme požiadali dobrých ľudí, či by nám neupiekli nejaký koláčik. Opäť nás nesklamali, a tak sme mali veľa krabíc úžasných dobrot. Veľmi by sme chceli poďakovať všetkým, ktorí sa na tom podieľali.

Zvlášť by sme chceli poďakovať Lacovi Hodasovi za obetné dary na svätú omšu. Jeho fantastické mäsové dobroty sa zjedli veľmi rýchlo. Laco, ďakujeme!

Priebeh podujatia bol nasledovný:
Stretnutie u predsedu OZ Namsak Pavla Kasmana, kde sme naložili na terénne autá všetky potrebné veci – stoly, lavice, grilovacie panvice a ďalšie. Na miesto svätej omše sme prišli o 11. hodine. Po príprave sme čakali na ľudí. Na naše prekvapenie bola veľmi pekná účasť, odhadom okolo 300 ľudí. Svätú omšu celebroval náš pán farár. Po omši sme rozbalili a rozdali pohostenie. Niečo sme aj opekali. Tu by sme chceli znovu poďakovať Lacovi Hodasovi za fantastickú slaninku a obecnému úradu zastupovanému starostom Jarom Turancom za špekáčky. V príjemnej atmosfére sme zotrvali niekoľko hodín. Tento rok sa na našom podujatí zúčastnili aj priatelia z družobnej obce, ktorí si pochvaľovali organizáciu.

Na záver by sme chceli veľmi pekne poďakovať všetkým ľuďom za ich pomoc pri organizovaní tohto podujatia.
Ďakujeme!

Rok: 2024

Miesto: pod Bačikovou skalou

Dátum: 5.7.2024